Αποτελούν κομμάτι της καθημερινότητας μας. Όλοι λίγο πολύ τους έχουμε χρησιμοποιήσει και σχεδόν όλοι τους έχουμε πιάσει στα χέρια μας. Ο λόγος για τους αναπτήρες: το πιο αγαπημένο διαφημιστικό μέσο για χιλιάδες επαγγελματίες και όχι άδικα!

Το απαραίτητο εργαλείο των καπνιστών, δεν χρειάζεται απόδειξη για το πόσο χρήσιμο είναι καθώς βρίσκεται παντού: στο σπίτι, στο γραφείο, ακόμη και στο αυτοκίνητο. Η αποδοχή και χρήση των αναπτήρων είναι τόσο μεγάλη που το καθιστά το απόλυτο διαφημιστικό μέσο για όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Όλες; Όχι ακριβώς! Υπάρχουν και τα παιδιά. Πρόσφατη απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναγκάζει τους κατασκευαστές και τους εισαγωγείς αναπτήρων να καταστήσουν τα προϊόντα τους ασφαλή για τα παιδιά. Εκτιμάται ότι, στην ΕΕ ετησίως, το παιχνίδι των παιδιών με αναπτήρες που δεν είναι ασφαλείς, ευθύνεται για περίπου 40 θανάτους (συχνά παιδιών) καθώς επίσης και για σοβαρούς ή μόνιμους τραυματισμούς και σημαντικές υλικές ζημιές.

Από φέτος τον Μάρτιο λοιπόν, η Ελλάδα συμμορφώνεται με τους κανονισμούς ασφαλείας που θέσπισε η Ε.Ε., επιτρέποντας μόνο την εισαγωγή αναπτήρων με ασφάλεια για τα παιδιά.

Πολύχρωμοι ή διάφανοι, με πέτρα ή ηλεκτρονικοί, από μέταλλο ή πλαστικό, σε δεκάδες σχέδια για να διαλέξετε. Μία επιλογή: Επιλέξτε την ασφάλεια..