Δώρα Εστίασης

Κούπες καφέ φτιαγμένες από … καφέ!

Κούπες καφέ φτιαγμένες από … καφέ!

Οι μεγάλες αλυσίδες καφέ ξοδεύουν -κατά δική τους ομολογία- εκατομμύρια χάρτινα ποτηράκια μιας χρήσης κάθε χρόνο, με όλες τις αρνητικές συνέπειες που αυτό συνεπάγεται για το περιβάλλον στο οποίο ζούμε και κινούμαστε.

Μια καλή λύση σε αυτή τη σπατάλη πόρων θα ήταν να ξεκινήσουμε, ως φιλοσοφία, κάθε φορά που παραγγέλνουμε τον καφέ μας να φέρνουμε μαζί μας κούπες και ποτήρια τα οποία είναι επαναχρησιμοποιούμενα και φτιαγμένα από ανακυκλώσιμα υλικά. Οι αλυσίδες καφέ θα μπορούσαν άνετα – και πολλές το κάνουν ήδη- να εντάξουν τις κούπες από ανακυκλωμένα υλικά στα προϊόντα προς διάθεση ώστε να μπορούμε να τις επιλέγουμε ανά πάσα στιγμή ακόμα κι αν έχουμε ξεχάσει τη δική μας στο σπίτι.

Μια νέα ιδέα και ένα βήμα πιο πέρα

Προχωρώντας την ιδέα της ανακύκλωσης υλικών ένα βήμα πιο πέρα, οι εταιρίες μπορούν πλέον να χρησιμοποιήσουν υποπροϊόντα του καφέ, όπως οι φλούδες για να φτιάξουν νέα προϊόντα όπως αυτά που σας παρουσιάζουμε.

Προϊόντα από φλούδες καφέΚάθε χρόνο 1,48 εκατομμύρια τόνοι φλούδες καφέ πετιούνται παγκοσμίως ως απορρίμματα ενώ πολύ μικρό ποσοστό χρησιμοποιείται ως λίπασμα εδάφους. Αυτά τα απορρίμματα με την κατάλληλη επεξεργασία μπορούν να μετατραπούν σε χρήσιμα αντικείμενα με αρκετά μεγάλο χρόνο ζωής και δυνατότητα ασφαλούς απόρριψης τους όταν τελειώσει η χρηστικότητα τους.  

Και όχι, το υλικό δεν έχει γεύση που θα μπορούσε να επηρεάσει τον καφέ σας ώστε να μυρίζει σαν … καφές.